Op dinsdagavonden.
“De groeiende belangstelling voor jazzmuziek en het spelen daarvan is een reactie op de passieve muziekbelevenis van de afgelopen jaren. Mensen willen zelf weer muziek maken in andere stijlen dan disco en pop”. Zo luidt de theorie van Bert Boske, coördinator van de in november opgerichte afdeling lichte muziek van de Enschedese Muziekschool, voor de door de school vernomen stijgende interesse voor jazz onder muziekliefhebbers.
Ook Jazzcafé de Tor heeft dit gemerkt aan de hand van de vraag onder amateurs naar meer begeleiding in het spelen van jazzmuziek.
Vanaf dinsdag 15 april 1986 wordt er gedurende 10 weken een Workshop Jazz onder leiding van een viertal docenten van de muziekschool, te weten:
Willy van Diepen: Docent saxofoon en leider van de Big Band van de muziekschool. Regelmatig te beluisteren op de jazzpodia en een oude rot in het vak. Free-lance werk voor radio en televisie in Hilversum. Wiily heeft verder een eigen kwartet.
Ruud Ouwehand: Docent basgitaar en contrabas, theorie- en arrangeerles. Tevens docent aan de Muziekpedagogische Akademie in Hilversum. Ook Ruud treedt regelmatig op in jazzclubs en speelde veel met bekende Nederlandse jazzmusici.
Willem Lutje Schipholt: Docent gitaar. Hij was gitarist in de band “Some People” die in september 1970 optrad tijdens de opening van jazzcafé de Tor. Enige tijd daarvoor won deze combinatie de eerste prijs op het Loosdrecht jazz-festival. Willem speelt in diverse dixielandorkesten.
Ruud Schuller: Docent klarinet en dixielandkenner bij uitstek. Hij speelt op dit moment in het dixielandorkest “Brown Bear Dixie Kids”